Imbieriniai sausainiai visai šeimai: kvapas pasklis po visus namus

Mano šeimai • 2024 m. Gruodis 09 d.
Dar neprasidėjus gruodžio mėnesiui, parduotuvės ir prekybos centrai, miestas pasipuošė girliandomis, blizgučiais ir kalėdinėmis dekoracijomis.
 

Neatsilikome ir mes – ant langų pakabinome šviečiančių lempučių girliandas, o stalą nuklojome miltais ir imbierinių sausainių 🍪 tešla.

Juk tai – vienas pirmųjų žiemos simbolių. Imbierinių sausainių skonis ir kvapas užpildo namus jaukumu ir šiluma.

Norite ir jūs? Kuo skubiau išsisaugokite šį legendinį sausainių receptą ir gaminkite.

IMBIERINIAMS SAUSAINIAMS REIKĖS:

  • 2 stiklinių (400 gramų) kvietinių miltų;
  • šaukštelio kepimo miltelių;
  • *šaukštelio malto imbiero;
  • *šaukštelio cinamono;
  • 100 gramų tirpinto sviesto;
  • šaukštelio medaus;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus

*(jeigu nenorite itin aštraus skonio sausainių, imbiero ir cinamono proporcijas sumažinkite)

GAMINIMO EIGA:

  • Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, imbierą, cinamoną ir vanilinį cukrų.
  • Kitame dubenyje atskirai išplakite sviestą su cukrumi.
  • Į sviesto ir cukraus mišinį muškite kiaušinį, supilkite medų ir gerai išmaišykite.
  • Į skystą masę supilkite sausus produktus ir sumaišykite taip, kad susidarytų vientisa tešla.
  • Palikite šaldytuve 20-30 minučių, kad tešla sutvirtėtų.
  • Stalą apibarstykite miltais ir iš tešlos formuokite norimos formos sausainukus. Juos dėkite ant kepimo formos, išklotos sviestiniu popieriumi.
  • Sausainius kepkite 8-10 minučių, iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  • Iškeptus sausainius galite dekoruoti spalvotu glaistu, tirpdytu šokoladu ar cukraus pudra.

Skanaus ragaujantiems!


Populiarūs straipsniai