Imbieriniai sausainiai visai šeimai: kvapas pasklis po visus namus
Neatsilikome ir mes – ant langų pakabinome šviečiančių lempučių girliandas, o stalą nuklojome miltais ir imbierinių sausainių 🍪 tešla.
Juk tai – vienas pirmųjų žiemos simbolių. Imbierinių sausainių skonis ir kvapas užpildo namus jaukumu ir šiluma.
Norite ir jūs? Kuo skubiau išsisaugokite šį legendinį sausainių receptą ir gaminkite.
IMBIERINIAMS SAUSAINIAMS REIKĖS:
- 2 stiklinių (400 gramų) kvietinių miltų;
- šaukštelio kepimo miltelių;
- *šaukštelio malto imbiero;
- *šaukštelio cinamono;
- 100 gramų tirpinto sviesto;
- šaukštelio medaus;
- 1 kiaušinio;
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
*(jeigu nenorite itin aštraus skonio sausainių, imbiero ir cinamono proporcijas sumažinkite)
GAMINIMO EIGA:
- Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, imbierą, cinamoną ir vanilinį cukrų.
- Kitame dubenyje atskirai išplakite sviestą su cukrumi.
- Į sviesto ir cukraus mišinį muškite kiaušinį, supilkite medų ir gerai išmaišykite.
- Į skystą masę supilkite sausus produktus ir sumaišykite taip, kad susidarytų vientisa tešla.
- Palikite šaldytuve 20-30 minučių, kad tešla sutvirtėtų.
- Stalą apibarstykite miltais ir iš tešlos formuokite norimos formos sausainukus. Juos dėkite ant kepimo formos, išklotos sviestiniu popieriumi.
- Sausainius kepkite 8-10 minučių, iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- Iškeptus sausainius galite dekoruoti spalvotu glaistu, tirpdytu šokoladu ar cukraus pudra.
Skanaus ragaujantiems!