Kepame kukurūzų ? burbuoles: patiks visų skoniams
Neabejotinai pritariu, kad šios daržovės siejasi su rudeniu, tačiau aš noriu jus pakviesti prisiminti arba atrasti kukurūzų ? burbuoles.
Tai itin vertinga daržovė, kuri puikiai tinka valgyti tiek vaikams, tiek suaugusiems.
Nuostabaus skonio kukurūzo ? burbuolė yra kupina vitaminų ir naudingų medžiagų, o jos traškumas užburia nuo pirmojo ? kąsnio.
Jų skonį ir aromatą prisiminėme po vienos smagios pusdienio kelionės į Kukurūzų kaimą, įsikūrusį šalia Vilniaus.
Klaidžiojome kukurūzų labirinte, žaidėme su burbuolėmis, maitinome gyvūnėlius, o grįžę taip panorome suvalgyti po burbuolę, kad teko raitotis rankoves ir gaminti jų visiems skoniams ?
Tad šiandien noriu su jumis pasidalinti TRIMIS skaniausiomis idėjomis, kaip paruošti kukurūzų burbuoles, kad jam valgytų visa šeima.
KAIP VIRTI BURBUOLĘ?
Burbuolė gali būti pikantiška arba saldi, priklausomai nuo to, koks jūsų noras, tačiau svarbiausia, ją tinkamai išvirti.
Žinoma, galima pirkti ir jau išvirtas burbuoles, tačiau jei nuspręsite virti patys, pasinaudokite šiuo receptu:
Į puodą pripilkite tiek vandens, kad apsemtų burbuoles;
Kai vanduo užvirs, sudėkite kukurūzus ir virkite lygiai ⏳ 5 minutes;
Kai išvirs, nudžiovinkite ant popierinio rankšluosčio ir gardinkite pagal tai, kaip norite.
O DABAR IDĖJOS, KAIP PAGARDINTI BURBUOLĘ:
Pikantiška kukurūzo burbuolė
- Išvirtą burbuolę patepkite sviestu ir pabarstykite ? druska ir mėgstamais prieskoniais – tinka pipiriukai, persiladas, džiovintas špinatas, traiškytas česnakas.
Saldi kukurūzų burbuolė
- Išvirtą burbuolę patepkite sviestu ir apibarstykite cinamonu ir, jei patinka, cukrumi, pagardinkite klevų sirupu. Toks variantas puikiai tiks mažiesiems smaližiams.
Kukurūzo burbuolė su sūriu
- Išvirtą burbuolę patepkite sviestu ir ant viršaus užberkite tarkuoto ? mocarelos sūrio. Burbuolė įgaus malonaus pikantiško skonio ir taps neatsiejamu garnyru arba net pagrindiniu vakarienės patiekalu.
Ir dar viena papildoma idėja – kukurūzų burbuolės puikiai tinka kaip garnyras prie karštųjų patiekalų. Šeimai kepiau vištienos sparnelius ir baigiant kepti įdėjau griežinėliais pjaustytas ir šiek tiek sūdytas burbuoles, kurias valgėme vietoje įprastų daržovių prie pietų patiekalo.
Skanių atradimų ir nesibaigiančių idėjų! ?