Lapkritis pyragų mėnuo: TOP3 mėgstamiausi mūsų šeimos ? pyragai
Jei dar nežinote, kokiu pyragu nustebinti šiemet, mūsų šeima dalijasi pačiais skaniausiais kepiniais, kuriais dažnai palepiname užsukusius draugus bei artimuosius.
OBUOLIŲ PYRAGAS SU KONDENSUOTU PIENU
Jums reikės:
- 3 kiaušinių;
- 50 gramų cukraus;
- 100 gramų sviesto;
- 200 gramų kondensuoto pieno (pusės skardinės);
- 200 gramų miltų ir šaukštelio kepimo miltelių;
- 5-6 obuolių.
Gaminimas:
- Kiaušinius išplakite su cukrumi dubenyje.
- Į masę supilkite kondensuotą pieną.
- Ištirpinkite sviestą ir jį taip pat supilkite į pyrago masę.
- Išsijokite miltus su kepimo milteliais ir po truputį berkite į dubenį su ingredientais.
- Nulupkite obuolius, supjaustykite kuo smulkiau ir sudėkite į pyrago tešlą.
- Pora obuolių pasilikite pyragui papuošti.
- Imkite kepimo formą (naudojo 24 cm), sutepkite sviestu ir supilkite tešlą. Viršų papuoškite pjaustytais obuolių griežinėliais.
- Kepkite apie 45-50 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
- Iškepus visada papuošiu cukraus pudra.
Šis pyragas idealiai tinka prie arbatos puodelio arba gabalėlio ? ledų.
KEPTAS SŪRIO TORTAS
Jums reikės:
- 200 gramų kreminio sūrio (philadelphia);
- 250 gramų rikotos sūrio;
- 50 gramų cukraus;
- 1 kiaušinio;
- 3 pakelių kvadratinių paprastų sausainių;
- 100 gramų sviesto;
Gaminimas:
- Susmulkinkite sausainius iki trupinių ir užpilkite ištirpintu sviestu.
- Masę dėkite ant kepimo formoje patiesto kepimo popieriaus, gerai suspauskite, padarykite torto kraštelius bent 3-4 cm.
- Dėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.
- Į dubenį sudėkite rikotos ir philadelphia sūrį, išmaišykite mikseriu.
- Suberkite cukrų, įmuškite kiaušinį, permaišykite.
- Paruoštą masę pilkite ant sausainių, išlyginkite paviršių ir kelkite 60-80 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
Tortas turi būti tvirtas, viršus rusvos spalvos. Kai atvės, puoškite ? pagal savo norus ir fantazijas.
ANGELO AŠARA
Tešlai reikės:
- 200 gramų miltų;
- 80 gramų šalto sviesto;
- 1 kiaušinio;
- 2 v.š. cukraus;
- 1 a.š. kepimo miltelių.
Varškės įdarui reikės:
- 400 gramų varškės;
- 3 trynių (baltymus atidėkit, reikės ašaroms);
- 100 gramų grietinės;
- 1v.š.cukraus;
- 1 v.š.manų kruopų;
Pertepimui reikės:
- Mėgstamo skonio uogienės arba vaisių tyrės, mes naudojome juoduosius serbentus.
Ašarų sluoksniui reikės:
- 3 baltymų;
- 2 v.š.cukraus.
Gaminimas:
- Į dubenį pilkite miltus, kepimo miltelius ir cukrų.
- Sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą.
- Išmaišykite taip, kad masė būtų trupininė.
- Įmuškite 1 kiaušinį ir užmaišykite tešlą.
- Iš tešlos padarykite kepimo formos dydžio blyną, sudėkite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve 30 min.
- Dabar paruoškite įdarą: varškę sumaišykite su grietine, tryniais, cukrumi ir manų kruopomis.
- Išmaišykite su mikseriu.
- Atskirame dubenyje iki putų suplakite kiaušinių baltymus su cukrumi.
- Išimkite tešlą iš šaldytuvo, dėkite į kepimo formą, truputėlį užkelkite tešlos kraštelius.
- Dėkite varškės įdarą (dėjau negailėdama, kad sluoksnis būtų storesnis).
- Kepkite 40-45 minutes, 200 laipsnių orkaitėje.
- Išėmus pertepiau juodųjų serbentų tyre.
- Ant viršaus atsargiai su valgomuoju šaukštu sudėkite suplaktus baltymus ir šaukite atgal į orkaitę (max 10 minučių, kol baltymai paruduos).
- Leiskite atvėsti ir žiūrėkite, kaip jūsų tortas pasipuošia gintariukais.