Patys skaniausi mieliniai blynai: receptas eina iš kartos į kartą
Prisipažinsiu, šių mielinių blynų receptas priklauso mano mamai, Godos ir Kajaus močiutei Audronei, tačiau jie tokie skanūs, kad jau keliauja iš kartos į kartą, nes tobulesnių ? nesame ragavę.
Išmokau gaminti iš mamos ir dabar visada gaminu tik taip.
Tad jeigu norite išvyti žiemą su pačiais ? skaniausiais, puriausiais ir minkščiausiais mieliniais blyneliais, skubėkite išsisaugoti šį receptą.
25 mieliniams blyneliams reikės:
- 450 gramų miltų
- 7 gramų sausų mielių
- 3 valgomųjų šaukštų cukraus
- žiupsnelio druskos
- 500 ml šilto pieno
Galima gardinti razinomis arba džiovintomis spanguolėmis, tačiau mūsų šeima jų nemėgsta, todėl į blynelius nededame.
1. Į dubenį berkite miltus, mieles, cukrų ir druską.
2. Išplakite kiaušinius su šiltu pienu.
3. Sumaišykite su miltais.
4. Gerai išmaišykite masę ir sudėkite nuplikytas razinas (jeigu naudosite).
5. Dubenį su užmaišyta tešla uždenkite ir palaikykite šiltai bent pusvalandį.
Kai tešla pakils, blynelius ? kepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Apkepkite iš abiejų pusių, kol taps auksiniai.
Gardinkite su vaisių tyre, grietine ar tuo, ko labiausiai norite. Per Užgavėnes ne tik galima, bet būtina valgyti daug, sočiai ir skaniai!