Ruošiamės į iškylą: šie receptai taps jūsų mėgstamiausiais
Buvimas lauke ir gryname ore atpalaiduoja, teigiamai veikią nuotaiką, emocijas. Ką jau kalbėti apie ryšį su vaikais, kurį galime sukurti per pokalbius ir laiką kartu.
Būtent vaikus ir šeimas šiandien kviečiu į iškylą! ?
Į savo iškylą visada pasiimame patiesalą, gertuves, lengvą stalo žaidimą ir, žinoma, krepšį ? su užkandžiais! Jie turi būti tokie, kad tiktų visų skoniams.
Noriu ir su jumis pasidalinti mėgstamų patiekalų įdėjomis, kurios idealiai tinka iškyloms į gamtą, žygiams, pasivaikščiojimams arba tiesiog kelionei!
MINI VARŠKĖTUKAI
Idealus užkandis vaikams – vieno kąsnio varškėtukai, kuriuos gali smeigti su pagaliuku arba šakute ir valgyti stebint banguojantį ežerą arba atsiveriančius gamtos vaizdus.
Reikės:
- 200 gramų varškės;
- 1 a.š. cukraus,;
- žiūpsnelio vanilinio cukraus;
- žiūpsnelio cinamono;
- 1 kiaušinio;
- 150-200 gramų miltų;
- lydyto sviesto kepti.
Gaminimas:
Varškę pertrinkite su šakute, pagardinkite cukrumi bei cinamonu, įmuškite nuplautą kiaušinį bei pilkite persijotus miltus. Drėgnomis rankomis formuokite mažiukus varškėtukus ir kepkite, kol gražiai apskrus.
Minkšti viduje, traškūs išorėje, skanūs ir šilti, ir atvėsę! ?
KEPTAS VARŠKĖS SŪRIS
Šį užkandį visada imu sau ir vyrui – vaikai į jį žiūri kiek kreivokai, tačiau suaugusiems tai puikus iškylos variantas.
Reikės:
- balto varškės sūrio;
- 10 v. š. alyvuogių aliejaus;
- persilado prieskonių;
- česnako granulių;
- Himalajų druskos;
- kitų jūsų mėgstamų prieskonių.
Gaminimas:
Į alyvuogių aliejų suberkite turimus prieskonius ir gautu mišiniu sutepkite iš abiejų pusių sūrį. Susukite į foliją ir kepkite orkaitėje apie 10-15 min. (180-190 laipsnių). Iškepus išimkite, palaukite, kol sutvirtės ir pjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
TRUPININIS PYRAGAS
Ir kaip kelionė į gamtą be gabalėlio pyrago? Jei žinau, kad ryte lėksime pasivaikščioti ar iškylauti, iš vakaro visada jį kepu. ? Lengvai pagaminamas, nereikia įmantrių produktų, o skonis visada maloniai nudžiugina.
Reikės:
- 500 gramų miltų;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- 200 gramų cukraus;
- 2 kiaušinių;
- 150 gramų šalto sviesto;
- įdarui mėgstamos rūgščios uogienės (naudojau vyšnių).
Gaminimas:
Į dubenį pilkite miltus su kepimo milteliais, muškite kiaušinį bei pilkite cukrų. Sutarkuokite sviestą. 2/3 tešlos dėkite į kepimo formą, supilkite mėgstamos uogienės ir suberkite arba užtarkuokite likusią tešlos dalį. Kepkite 45-50 min. (180-190 laipsnių orkaitėje), kol pyragas bus iškepęs, o jo viršus dailiai apskrus.
Lai šis pavasaris ir vasara dovanoja pačius gražiausius įspūdžius gamtoje!