Švenčiame arbūzo dieną: nuo pikantiško užkandžio iki glotnučio
Diena prasidėjo nuo pasakojimo apie arbūzų kilmę – pasirodo, kad arbūzas yra didelė uoga, o arbūzai kildinami iš Centrinės Afrikos, Egipto.
Dar įdomiau buvo atrasti netikėtus skonius, kurie gimsta arbūzą derinant net su pikantiškais skoniais. Ar pagalvojote, kaip skanu arbūzas su fetos sūriu? O su pomidoriukais ir agurkais?
Tikrai taip, arbūzas gali būti ne tik saldus vaisius vaikams, bet ir gardus pikantiškas užkandukas visai šeimai ir netikėtai užsukusiems svečiams. Skonis pasakiškas – pamėgsite nuo pirmojo kąsnelio.
GELTONASIS ARBŪZAS SU PELĖSINIU SŪRIU
Jums reikės:
- Geltonojo arba raudonojo arbūzo;
- Gabalėlio pelėsinio sūrio;
- Poros griežinėlių agurko;
- Kelių skiltelių pomidoro;
- Mėgstamų prieskonių ir žalumynų (šviežio baziliko ir petražolių).
Gaminimo eiga:
- Arbūzą nuplaukite, supjaustykite trikampėliais;
- Sudėkite pjaustytą agurką ir pomidorą;
- Patrupinkite pelėsinio arba fetos sūrio;
- Pagardinkite prieskoniais ir žalumynais, tinka šilauogės.
ARBŪZO GLOTNUTIS
Jums reikės:
- ¼ arbūzo;
- Pusės laimo arba citrinos;
- Kelių lapelių mėtos.
Gaminimo eiga:
- Nuplaukite arbūzą, žaliąją citriną ir mėtos lapelius;
- Nulupkite žieves ir sudėkite viską į kokteilinę;
- Išpilstykite į mėgstamas taures, pagardinkite ledukais (jei norisi) ir ragaukite.
PATOGUS ARBŪZO VALGYMAS
O štai čia – ne receptas, bet labai geras patarimas, kuris pravers visiems, kurie mėgsta arbūzus, tačiau nemėgsta išsitepti jų sultimis.
Nuplaukite arbūzą, nulupkite žievelę ir supjaustykite trikampiais. Įsmeikite medinius pagaliukus (tokie, kokie naudojami ledams) ir mėgaukitės arbūzu.
KAIP IŠSIRINKTI ARBŪZĄ:
- Ant arbūzo paviršiaus neturi matyti jokių įpjovimų ir įbrėžimų;
- Sunkesnis arbūzas visada labiau prinokęs;
- Kuo tamsesnė dėmė ant arbūzo, tuo jis bus labiau saldesnis.