Velykų ragaišis: valgysite ir norėsite pakartoti ?

Mano šeimai • 2022 m. Balandis 11 d.
Netrukus į mūsų visų namų pasibelsiančios šventos Velykos ?  padovanos atgimimo, prisikėlimo džiaugsmą ir laimę širdyje. Pievoje ridensime margučius, vaikai klegės iš laimės, o mes, mamos, mėgausimės ramybe žinodamos, kad mūsų vaikai ir mes gyvename taikoje ir šviesoje ?

Atėjusios pavasario šventės mums su Goda pasufleravo, kad metas išbandyti naują deserto receptą ir tokiu būdu nustebinti šeimyną. ? Juk namie skanėstų laukia mūsų du mylimiausi vyrai – tėtis ir beveik dvimetis Kajus.
Dalinamės su jumis šventinio ragaišio receptu, kuris mums pavyko labai paprastai ir greitai.
Iškart įsirašėme receptą į savo šeimos receptų ? knygą, kad jeigu vėl norėsime kokio nors skanaus kepinio prie arbatos, prisimintume šį ragaišį. Prisipažinsiu – mano akimis, jis labai tinka šventoms ? Velykoms!

Ragaišiui reikės:

  • 600 gramų kvietinių miltų;
  • 250 mililitrų pieno;
  • 100 gramų sviesto;
  • 2 kiaušinių trynių;
  • 7 gramų sausų mielių;
  • 100 gramų cukraus;
  • Pusės šaukštelio druskos.

Gaminimo eiga:

  1. 100 mililitrų pieno pašildykite iki 30-40 laipsnių Celsijaus temperatūros. Turi būti šiltas.
  2. Į jį suberkite mieles, įdėkite šaukštą cukraus ir gerai išmaišykite.
  3. Palikite šiltai, kad mišinys suputotų.
  4. Atskirai ištirpinkite sviestą, supilkite likusį pieną ir atidėkite į šalį.
  5. Kiaušinių trynius suplakite su likusiu cukrumi.
  6. Į vieną didelį dubenį suberkite mielių mišinį, sviestą su pienu ir kiaušinių trynius.
  7. Užpilkite persijotais miltais, suberkite druską ir gerai maišykite.
  8. Tešlą maišykite taip, kad ji nebeliptų prie šaukšto ir galėtumėte drąsiai minkyti rankomis.
  9. Jei tešla vis dar limpa, įberkite miltų.
  10. Iš tešlos suformuokite kamuoliuką ir bent valandai palikite šiltai pakilti.
  11. Imkite kepimo formą (naudojau stačiakampę), sutepkite sviestu arba aliejumi ir sudėkite tešlą.
  12. Iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ragaišį kepkite 55-60 minučių, vidų tikrindami mediniu pagaliuku.

Kai iškeps, gausiai apiberkite cukraus pudra ir ragaukite su žolelių ☕ arbata.

Tegul jūsų namai prisipildo pavasariškų aromatų! ?

DAUGIAU SKANIŲ IDĖJŲ – FB SVEČIUOSEPASGODĄ ?


Populiarūs straipsniai