Velykų ragaišis: valgysite ir norėsite pakartoti ?
Atėjusios pavasario šventės mums su Goda pasufleravo, kad metas išbandyti naują deserto receptą ir tokiu būdu nustebinti šeimyną. ? Juk namie skanėstų laukia mūsų du mylimiausi vyrai – tėtis ir beveik dvimetis Kajus.
Dalinamės su jumis šventinio ragaišio receptu, kuris mums pavyko labai paprastai ir greitai.
Iškart įsirašėme receptą į savo šeimos receptų ? knygą, kad jeigu vėl norėsime kokio nors skanaus kepinio prie arbatos, prisimintume šį ragaišį. Prisipažinsiu – mano akimis, jis labai tinka šventoms ? Velykoms!
Ragaišiui reikės:
- 600 gramų kvietinių miltų;
- 250 mililitrų pieno;
- 100 gramų sviesto;
- 2 kiaušinių trynių;
- 7 gramų sausų mielių;
- 100 gramų cukraus;
- Pusės šaukštelio druskos.
Gaminimo eiga:
- 100 mililitrų pieno pašildykite iki 30-40 laipsnių Celsijaus temperatūros. Turi būti šiltas.
- Į jį suberkite mieles, įdėkite šaukštą cukraus ir gerai išmaišykite.
- Palikite šiltai, kad mišinys suputotų.
- Atskirai ištirpinkite sviestą, supilkite likusį pieną ir atidėkite į šalį.
- Kiaušinių trynius suplakite su likusiu cukrumi.
- Į vieną didelį dubenį suberkite mielių mišinį, sviestą su pienu ir kiaušinių trynius.
- Užpilkite persijotais miltais, suberkite druską ir gerai maišykite.
- Tešlą maišykite taip, kad ji nebeliptų prie šaukšto ir galėtumėte drąsiai minkyti rankomis.
- Jei tešla vis dar limpa, įberkite miltų.
- Iš tešlos suformuokite kamuoliuką ir bent valandai palikite šiltai pakilti.
- Imkite kepimo formą (naudojau stačiakampę), sutepkite sviestu arba aliejumi ir sudėkite tešlą.
- Iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ragaišį kepkite 55-60 minučių, vidų tikrindami mediniu pagaliuku.
Kai iškeps, gausiai apiberkite cukraus pudra ir ragaukite su žolelių ☕ arbata.
Tegul jūsų namai prisipildo pavasariškų aromatų! ?