Gaminame kruasanus: patiks net išrankiausiems
Gaminti kruasanus yra labai paprasta namuose – žinoma, gal jie neprilygs aukščiausio lygio kepyklėlėms, tačiau naminiai visada žavi paprastumu ir tuo, kad juos gali įdaryti tuo, kuo norisi labiausiai.
Dalinuosi su jumis patarimais, kaip iškepti kruasanus ? ir kuo galima juos įdaryti.
Jums reikės:
- 500 gramų šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos;
- Kelių šaukštų miltų;
- 1 kiaušinio (aptepti);
- Sezamo sėklų.
Gaminimas:
- Paimkite sluoksniuotą tešlą ir jos gabalėlius sudėkite ant šiek tiek miltuoto stalviršio.
- Kiekvieną gabalėlį supjaustykite trikampiais ir susukite nuo plačiosios trikampio dalies į siaurąją.
- Dėkite ant kepimo popieriaus, užberkite sezamo sėklų ir kepkite apie 10 minučių, iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- Kai kruasanai iškeps ir tikrai atvės (neskubėkite pjaustyti karštų), galite ruošti įdarus.
KRUASANAS SU LAŠIŠA
Reikės:
gabalėlio sūdytos lašišos, salotų lapelių, plonai pjaustyto pjaustytų pomidorų griežinėlių.
Prapjaukite išilgai kruasaną ir sudėkite paruoštą įdarą.
KRUASANAS SU ŠOKOLADINIU KREMU IR BANANAIS
Reikės:
šokoladinio kremo, pjaustytų bananų arba uogų.
Prapjaukite išilgai kruasaną ir sutepkite kremu bei pagardinkite bananais arba mėgstamomis uogomis
KRUASANAS SU PAŠTETU ARBA KUMPIO ĮDARU
Reikės:
mėgstamo pašteto arba mėgstamo kumpio, agurkėlių, alyvuogių.
Prapjaukite išilgai kruasaną ir pertepkite paštetu, gardinkite plonai pjaustytomis alyvuogėmis arba kumpio gabalėliais.
Tokie kruasanai ne tik puikiai tinka savaitgalio pusryčiams, bet ir vaišių stalui!
Skanaus! ?