Keksiukai ? su obuoliai: tokie skanūs, kad vieno neužteks!
Tokius pasigaminti galite pagal mūsų su Goda siūlomą receptą – kepame ne pirmą kartą, tik vis pakeičiame įdarą.
Šie keksiukai puikiai tinka tiek su obuoliais, tiek su juodaisiais serbentais, tiek su šilauogėmis arba slyvomis – viskas priklauso nuo jūsų norų ir ką labiausiai mėgstate jūs ir jūsų šeima.
Taigi, riškitės prijuostes, plaukite rankas ir kvieskite mažuosius ?? kulinarus į virtuvę – jau netrukus galėsite mėgautis pasakiškai ? skaniais ? keksiukais!
16 KEKSIUKŲ REIKĖS:
- 180 gramų sviesto;
- 200 gramų miltų ir šaukštelio kepimo miltelių;
- 100 ml pieno;
- 120-150 gramų cukraus;
- 3 kiaušinių;
- žiūpsnelio druskos;
- įdarui 3 obuolių ir šiek tiek cinamono.
GAMINIMAS:
Ištirpinkite sviestą ant viryklės ir supilkite į dubenį. Įmuškite 3 kiaušinius ir su mikseriu lengvai išplakite. Supilkite pieną (aš jo nešildžiau, naudojau iš šaldytuvo). Persijokite miltus ir kartu su kepimo milteliais pilkite į masę ir išplakite su mikseriu.
Dabar paruoškite įdarą. Mes kepėme su obuoliais, todėl obuolius nuplovėme, nulupome ir sutarkavome per burokinę tarką. Į tarkuotus obuolius įpilkite šiek tiek cinamono arba cinamono ir cukraus mišinio – priklausomai, ar rūgštūs obuoliai. Tarkuotus obuolius dėkite į keksiukų tešlą. Metas paruoštą tešlą supilti į keksiukų formeles – naudojau silikonines ir įprastas popierines. Nieko papildomai sutepti nereikia, keksiukai puikiai išsiima iš abiejų rūšių formelių. Iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje keksiukus kepėme apie 40-45 minutes, tikrinome su mediniu pagaliuku.
PAPILDOMA GUDRYBĖ, KURIAI NEATSISPIRSITE
Jeigu jūs ir jūsų vaikai mėgsta, galite išplakti maskarponės ir grietinėlės kremą bei juo papuošti keksiukus.
Šį kartą jo negaminome, tačiau pasiteisinusiu receptu galime pasidalinti.
MASKARPONĖS IR GRIETINĖLĖS KREMUI REIKĖS:
- 250 gramų maskaronės;
- 200 ml plakamosios grietinėlės (30% riebumo);
- šaukštas cukraus pudros (reguliuokite, kokio saldumo norite).
GAMINIMAS:
Grietinėlę iki pilno standumo išplakite su mikseriu, sudėkite maskarponę, cukraus pudrą ir dar kartą išplakite viską kartu. Su konditeriniu švirkštu puoškite atšalusius keksiukus.
Tokie keksiukai taps stalo puošmena – drąsiai gaminkite ir šventėms, ir išvykoms, ir skubant į svečius! Svečiai ragaus ir prašys recepto ?