Naminė pica: receptas žingsnis po žingsnio

Mažųjų dirbtuvėlės • 2025 m. Kovas 03 d.
Kaip jums skamba savaitgalio planas – naminė pica? Man vien nuo minties kaupiasi seilės, todėl gana dažnai mėgstame su vaikais pagaminti picą. Tiesa, neslėpsiu, kartais picos padą nusiperkame jau paruoštą, o kartais gaminamės patys viską nuo A iki Ž

Juk tai puikus būdas praleisti laiką su vaikais, kartu mokytis gaminti ir mėgautis kūrybiškais procesais.

Dalinamės receptu, kurį mūsų šeima labai mėgsta – ne tik lengva pagaminti, bet ir rezultatas džiugina skrandukus.

Nuotraukose matysite daug picų – jas gaminome kartu su seneliais, todėl visko naudojome dvigubai.

Iš kiekio, kurį nurodau recepte, pavyks pagaminti 4 picas 20-25 cm skersmens.

TEŠLAI:

  • 300 g miltų
  • 1 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštelio cukraus
  • 1 šaukštelio sausų mielių
  • 180 ml šilto vandens
  • 2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus

PADAŽUI:

  • 200 ml pomidorų tyrės
  • 1 skiltelės smulkinto česnako

ĮDARUI:

  • 200 g tarkuoto mėgstamo sūrio
  • Mėgstamiausio kumpio, dešros, vištienos ar daržovių, puikiai tinka paprikos, kukurūzai, pievagrybiai

PARUOŠKITE TEŠLĄ

  • Į dubenį supilkite šiltą vandenį, įmaišykite mieles ir cukrų. Palikite 5 min., kol mielės aktyvuosis.
  • Suberkite miltus, druską, supilkite alyvuogių aliejų.
  • Maišykite ir minkykite tešlą apie 5 min., kol taps minkšta ir nelips prie rankų.
  • Uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite 30–40 min., kad pakiltų.

PARUOŠKITE PADAŽĄ

  • Keptuvėje ant silpnos ugnies įkaitinkite aliejų, sudėkite česnaką ir apkepkite 1 min.
  • Supilkite pomidorų tyrę
  • Virkite 5–10 min., kol padažas šiek tiek sutirštės.
  • Pakilusią tešlą padalinkite į 2 arba 4 dalis ir iškočiokite apskritimus
  • Padėkite ant kepimo popieriaus
  • Tepkite padažą

Picą kepkite 12-15 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

SKANAUS!


Populiarūs straipsniai