Naminė pica: receptas žingsnis po žingsnio

Juk tai puikus būdas praleisti laiką su vaikais, kartu mokytis gaminti ir mėgautis kūrybiškais procesais.
Dalinamės receptu, kurį mūsų šeima labai mėgsta – ne tik lengva pagaminti, bet ir rezultatas džiugina skrandukus.
Nuotraukose matysite daug picų – jas gaminome kartu su seneliais, todėl visko naudojome dvigubai.
Iš kiekio, kurį nurodau recepte, pavyks pagaminti 4 picas 20-25 cm skersmens.
TEŠLAI:
- 300 g miltų
- 1 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelio cukraus
- 1 šaukštelio sausų mielių
- 180 ml šilto vandens
- 2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
PADAŽUI:
- 200 ml pomidorų tyrės
- 1 skiltelės smulkinto česnako
ĮDARUI:
- 200 g tarkuoto mėgstamo sūrio
- Mėgstamiausio kumpio, dešros, vištienos ar daržovių, puikiai tinka paprikos, kukurūzai, pievagrybiai
PARUOŠKITE TEŠLĄ
- Į dubenį supilkite šiltą vandenį, įmaišykite mieles ir cukrų. Palikite 5 min., kol mielės aktyvuosis.
- Suberkite miltus, druską, supilkite alyvuogių aliejų.
- Maišykite ir minkykite tešlą apie 5 min., kol taps minkšta ir nelips prie rankų.
- Uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite 30–40 min., kad pakiltų.
PARUOŠKITE PADAŽĄ
- Keptuvėje ant silpnos ugnies įkaitinkite aliejų, sudėkite česnaką ir apkepkite 1 min.
- Supilkite pomidorų tyrę
- Virkite 5–10 min., kol padažas šiek tiek sutirštės.
- Pakilusią tešlą padalinkite į 2 arba 4 dalis ir iškočiokite apskritimus
- Padėkite ant kepimo popieriaus
- Tepkite padažą
Picą kepkite 12-15 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
SKANAUS!