Naminiai ledai ?
Esu iš tų mamų, kuri valgyti ledus ? leidžia, tačiau visada atsakingai skaitau sudėtį – stengiuosi, kad leduose būtų kuo mažesnis cukraus ir įvairių konservantų kiekis.
Dar geriau ledus pasigaminti patiems! Tai ne tik puikus būdas atsigaivinti, tačiau proga kartu gaminti bei kurti ryšį su vaiku.
Kartu su Goda prigaminome (ir jau suvalgėme) net kelių rūšių ledų, o dabar kviečiame ir jus atrasti įvairių skonių.
BRAŠKĖS IR JOGURTAS
4 porcijoms reikės:
- 200-300 braškių;
- 200 gramų graikiško jogurto;
- Šlakelio klevų sirupo.
- Braškes sutrinkite su blenderiu iki vientisos masės ir į jas įlašinkite klevų sirupo.
- Į kitą dubenį sudėkite jogurtą.
- Imkite ledų formelę ir pakaitomis su šaukšteliu dėkite abi mases. Maišykite spalvas ir dėkite į šaldiklį 3-4 valandoms (mes laikėme per naktį).
Rezultatas:
Naminiai, rūgštoki, sveikos sudėties ir be pridėtinio cukraus. Sudėtis aiški ir tiksli.
BRAŠKĖS IR GODOS PASLAPTIS
Šiems ledams receptą sukūrė pati Goda – prisiminė, kad namie yra įvairių pabarstukų kepiniams ir sunaudojo sutrintas ? braškes.
2 porcijoms reikės:
- 150 gramų braškių;
- Įvairių pabarstukų.
- Į sutrintas braškes supilkite pabarstukų.
- Paruoštą masę pilkite į ledų formeles ir palikite šaldiklyje 3-4 valandoms (mes laikėme per naktį).
Rezultatas:
Naminiai, rūgštūs. Kieti pakramtukai turi savito žavesio – lyg maža paslaptėlė, kurią gauni laižydama ledus.
KRIAUŠĖ, PERSIKAS IR JOGURTAS
Dar vienas skanių ledų receptas tiesiai jums iš mūsų virtuvės.
2 porcijoms reikės:
- Mėgstamos vaisių tyrės (mes naudojome kriaušių ir persikų skonio);
- 200 gramų natūralaus jogurto.
Tyrę su jogurtu išsluoksniuokite į ledų formelę ir palikite šaldiklyje bent 3-4 valandoms (mes palikome per naktį).
O dabar ⭐ patarimas, kaip lengviau išimti ledus iš formelės!
Taigi, jeigu ledai sunkiai išsiima, pakaitinkite ledus iš apačios su plaukų džiovintuvu arba palaikykite ledų formeles virš garų vonelės kelias akimirkas.
Tebūnie ši vasara saldi, gaivi ir nepamirštama! ?