Su vaikais kepame bananinę duoną: pakvips visi namai

Nuo seno Lietuvoje laikomasi tradicijų tą dieną bažnyčioje pašventinti duoną. Tikima, kad tokia duona gali apsaugoti namus. Taip pat tai puiki proga pasikalbėti su mažaisiais šeimos nariais apie duonos vertę, jos kelią, atsiradimą ir saugojimą.
Su Goda ir Kajumi nusprendėme namuose kartu išsikepti duonytės. Kepėme tokią, kad patiktų visai šeimai, todėl pasirinkome – bananinę. Subtiliai saldžią, labiau desertinę, lyg pyragą, tačiau labai labai skanią.
Bananų duonai reikės:
- 2 prinokusių bananų;
- 2 kiaušinių;
- 100 g sviesto;
- 200 g miltų;
- Šaukštelio medaus;
- 50 gramų avižinių dribsnių;
- Pusės arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
- Cinamono pagal skonį;
- Gardinu riešutais ir džiovintomis spanguolėmis;
Gaminimo eiga:
Su vaikais paruoškite ingredientus, vaikai gali trinti bananus šakute, o suaugę išlydyti sviestą;
Sumaišykite produktus. Suplakite kiaušinius su bananais, supilkite sviestą, tada avižinius dribsnius ir medų.
Į masę miltus su kepimo milteliais, cinamonu, tada įmaišykite į tešlą.
Tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite 180 °C temperatūroje apie 45–50 minučių.
Leiskite duonai atvėsti ir mėgaukitės nepriekaištingu skoniu.
Ši bananų duona yra ne tik puikus desertas, bet ir sveikesnė alternatyva saldainiams ar pyragams.
Recepto idėja: beatosvirtuve.lt