Žiema kvepiantys sausainiukai: pavyks net mažiausiems

Mažųjų dirbtuvėlės • 2021 m. Gruodis 01 d.
Žybsinčios ? žvakių liepsnelės, papuošta eglė, kepamų sausainių kvapas – šitaip mūsų šeimoje atrodo gruodis ir šventų Kalėdų ? laukimas. 
Galima būtų sakyti, kad ilgi ir tamsūs vakarai liūdina, o žvarbus oras ☃️ įkalina namuose, tačiau mes nepasiduodame ir savo namus stengiamės paversti ? jaukiais, kvapniais ir šiltais.
 

Jeigu norite, kad vakarai būtų ne tik ilgi, bet ir prasmingi bei įdomūs, būtinai keliaukite su vaiku į virtuvę gaminti. Atskleisiu paslaptį – gaminimo metu su Goda ne tik tariamės, kaip papuošti sausainiukus, bet ir daug ? šnekamės. Tai puiki proga pasišnekėti apie tai, kokiomis nuotaikomis vaikai gyvena mokykloje, prisiminti įdomiausias akimirkas, aptarti tai, ko kartais nesinori pasakyti. Neįpareigojanti veikla, kurioje esate dviese, tikrai teigiamai paveiks jūsų santykius su vaiku.

Dalijamės su jumis firminiais Godos ? sausainiukais, kuriuos ji išmoko kepti iš savo močiutės Audronės. Sviestinių sausainių tešlą pagamins net mažiausias virtuvės šefas, o skirtingų formelių sausainių dekoravimas ir puošyba taps tikra šeimą ? sujungsiančia veikla.

Su Goda kibome gaminti tešlą, o tada jau formavome įvairiausius sausainius ir juos puošėme taip, kaip geidžia širdelės ✨ ir leidžia fantazijos.

JUMS REIKĖS:

  • 180 gramų sviesto;
  • 90 gramų cukraus;
  • 270 ml miltų;
  • 1 kiaušinio.

GAMINIMAS:

Kambario temperatūros sviestą išmaišykite su cukrumi. Įmuškite kiaušinį ir supilkite persijotus miltus.

Tešlą gerai išmaišykite, kad ji taptų vientisa ir suliptų į kamuoliuką. Sudėkite ją į maistinę plėvelę ir dėkite valandai į šaldytuvą.

Miltais pabarstykite stalviršį, imkite gabalėlį tešlos, su kočėlu iškočiokite ją ir su formelėmis išspauskite norimas formas.

Sausainius puoškite kaip tik norite – pabarstukais, karštu šokoladu, kokosu, galite naudoti įvairų spalvotą glajų arba tiesiog cukraus pudrą.

Paruoštus sausainukus dėkite ant sviestiniu popieriumi išklotos kepimo formos. Kepkite 10-15 minučių 180 laipsnių orkaitėje.

MAMOS PATARIMAI:

1. Jei norite, kad sausainiai būtų kakaviniai, kartu su miltais galite įberti kelis šaukštus kakavos), o jei mėgstate cinamoninius, pagardinkite ne tik cukrumi, bet ir cinamonu.

2. Kuo plonesni sausainiukai , tuo greičiau kepa, todėl stebėkite, kad nesudegtų.

Skanaus jums ir jūsų šeimai! ⭐

DAUGIAU IDĖJŲ IR PATARIMŲ – FB SvečiuosepasGodą


Populiarūs straipsniai