Egzotiška žvėriena
Pusantrų metų Nilo upės krokodilo mėsa yra nepaprastai švelni ir sultinga – tikras delikatesas. Skonis primena paukštieną. Todėl krokodilienai paruošti tinka beveik visi paukštienos patiekalų receptai. Tam nereikia daug laiko, mėsa ypač tinka kepsniams gaminti ar kepti ant grotelių. Be to, krokodilienos galima įsigyti jau paruoštos su derančiais prieskoniais.
Stručių mėsos skonis primena jautieną arba briedieną. Beje, šios paukštienos asortimentas didžiausias iš visų egzotiškos mėsos rūšių: nuo filė iki subproduktų.
Afrikos savanoje sumedžiotų antilopių mėsa – dovana pikantiško skonio mėgėjams. Savana niekada nebuvo tręšiama jokiomis dirbtinėmis ar cheminėmis medžiagomis. Antilopių mėsa yra nepaprastai švelnaus, pikantiško skonio, tamsiai raudonos spalvos.
Norėtumėte pabandyti strutienos? Štai paprastas, bet pikantiškas strutienos troškinys.
Reikės (4 porcijos):
600 g strutienos filė,
200 g raudonųjų paprikų,
salierų stiebų,
svogūnų laiškų,
morkų,
sojų daigų,
sojų padažo, druskos, juodųjų pipirų, aliejaus.
Gaminimas
Strutienos filė supjaustoma šiaudeliais ir pakepinama aliejuje. Iš raudonųjų paprikų išimamos sėklos ir paprikos supjaustomos skiltelėmis, o salierų stiebai, morkos – rombais. Daržovės truputį apkepinamos, viskas sudedama prie mėsos.
Beriami prieskoniai. Pabaigoje sudedami sojų daigai, pilama sojų padažo.