Provanso žolelės
Pietų Prancūzijoje šios žolelės tradiciniams patiekalams naudojamos jau seniai. Mišinio pagrindą sudaro rozmarinai, čiobreliai ir laurų lapai – be jų mišinys negali pretenduoti į Provanso vardą.
Skirtingi gamintojai į mišinį dar deda:
• bazilikų
• levandų
• pankolių ir kitų priedų
Levandų mišinyje paprastai būna labai nedaug, o kartais apsieinama ir be jų. Norint sukurti tikrai gerą Provanso žolelių mišinį reikia kokybiškų komponentų. Todėl jei turite ūpo ir laiko, pabandykite jį susimaišyti patys, naudodami atskiras rinktines žoleles. Be to, jei kurios nors iš sudėtinių mišinio dalių labai nemėgstate, pasiruošite savą Provanso žolelių variantą.
Jei maišysite sausas žoleles, siūlome receptą: visų sudėtinių dalių berkite po arbatinį šaukštelį:
• rozmarinų
• lauro lapų miltelių
• čiobrelių
• bazilikų
• mairūnų
• levandų
• pankolių sėklų miltelių
Tuos pačius prieskonius galite susimaišyti ir šviežius – ypač, jei auginate juos ant palangės. Gurmanai su tokiomis žolelėmis pasigamina ir aromatinio aliejaus. Pabandykite, o kaip sekėsi – parašykite mums!