Aromatingosios gražgarstės

„Rinkis sveikiau“ straipsniai • 2018 m. Balandis 11 d.
Aitrios, sodriaskonės gražgarstės lietuvių virtuvėje yra mėgstamos tiek pat kiek ir krapai, petražolės ar svogūnų laiškai. Dažniausiai jos keliauja į daržovių ir sūrio salotas, įvairius padažus, taip pat skanina picas, mėsiškus valgius, kruopų košes, makaronus bei sriubas. Be populiariojo prieskonio neapsieinama ruošiant patiekalus iš kiaušinių.

Kulinarijoje naudojam tiek jauni, tiek šiek tiek peraugę gražgarsčių lapai. Prieš dedant į maistą pastaruosius, rekomenduojama juos nuplikyti karštu vandeniu, kad išnyktų kartumas. Gražgarstė gerai sutaria su kitomis prieskoninėmis žolelėmis, tad ją drąsiai galima maišyti su bazilikų, čiobrelių, raudonėlių bei kalendrų lapeliais. Ši žolelė gardi ne tik šviežia, bet ir vos vos patroškinta ghi svieste.

Atšilus orams, namiškius palepinkite kvapnia šaltąja sriuba su gražgarstėmis. Jums prireiks: kelių dosnių saujų šių žolelių, trupučio krapų, 2 kiaušinių, 3 agurkėlių, 5 ridikėlių, 1 pakučio tiršto kefyro, kelių česnako skiltelių, druskos ir maltų baltųjų pipirų. Pavasariško valgio ruošimo principas – identiškas šaltibarčių gamybai. Jei norite, sriubą galite sutrinti blenderiu. Linkime skanaus!


Populiarūs straipsniai