Artimesnė pažintis su avokadu

„Rinkis sveikiau“ straipsniai • 2018 m. Balandis 11 d.
Kaip išsirinkti sunokusį? 
Jei švelniai paspaudus avokadą, jo odelėje (ši turėtų būti tamsiai žalia, be rusvų dėmelių) įsispaudžia duobutė – vadinasi, prinokęs. Ruošdami užkandžius ar rimtesnius valgius iš šio vaisiaus, nepamirškite jo apšlakstyti šviežiomis citrinos sultimis, balzaminiu, baltojo ar raudonojo vyno actu. Tuomet avokadas neparuduos.

Puikiai dera su…

Nesvarbu, ką nuspręsite pagaminti iš avokado, tikrai neprašausite, patiekalą apibarstę: šviežių granatų sėklomis, pinijų sėklomis, sausoje keptuvėje paskrudintomis moliūgų, juodųjų sezamų sėklomis, kvapniomis maltomis kalendromis, pistacijomis, graikiniais riešutais.

Modernesni pasiūlymai

Ar esate kada ragavę silkės su avokadu? Žuvies ir vaisiaus dermė patiks linkusiems į naujų skonių paieškas. Silkės patalą ruoškite iš nekeptų raudonojo svogūno žiedų, virtų burokėlių griežinėlių ir avokado tyrės. Jos gamybai prireiks: 3 valg. š. natūralaus jogurto, 2 arb. š. šviežiai spaustų citrinos sulčių, maltų juodųjų pipirų, svogūno laiškų, krapų, ir, žinoma, jo didenybės avokado.

Mėgstantiems improvizuoti virtuvėje siūlome išbandyti kelis salotų receptus:

Pavyzdžiui, avokadų, ryžių, kartu su mėlynaisiais svogūnais keptų pievagrybių ir šviežių špinatų lapelių variaciją.

Arba konservuotų raudonųjų pupelių, vyšninių pomidorų ir avokado trio.

Paskutinė rekomendacija skirta mėsos valgytojams. Avokado vaisius mielai bičiuliaujasi su paukštiena, ypač – antiena. Prie šios paruoškite gaivių salotų iš kubeliais pjaustyto avokado, konservuotų kukurūzų ir gražgarsčių. Jas paskaninkite alyvuogių aliejaus, grūdėtųjų garstyčių, maltų raudonėlių, medaus ir šviežių mandarinų sulčių užpilu. Garnyrą apibarstykite kietojo sūrio drožlėmis ir tiekite ant gražiausios žiemos šventės – šventų Kalėdų – stalo.


Populiarūs straipsniai