Charakteringasis žemės riešutų aliejus
Iš išlukštentų žemės riešutų branduolių spaudžiamas augalinis aliejus itin mėgstamas Azijos virtuvėje. Kulinarai maisto ruošimui naudoja visų rūšių (nerafinuotą, rafinuotą, šalto spaudimo, kepintų riešutų) aliejų. Juo, nepamirštant sojų padažo ir žaliosios citrinos sulčių, yra skaninami ryžių makaronai („noodles“), ryžiai, troškintos ir šviežios daržovės. Žemės riešutų aliejuje „Wok“ keptuvėse neretai čirškinama pikantiška vištiena.
Maistingas, sotumo jausmą ilgam padovanojantis produktas dažnai naudojamas vegetarinių ir veganinių valgių gamyboje – kruopų troškiniuose, vaisių ir daržovių salotose. Susidomėjusiems siūlome išbandyti gaivų greipfrutų, raudonųjų vynuogių ir saliero stiebų gabalėlių trio, kurio esminiu akcentu taps žemės riešutų aliejaus, apelsinų sulčių, smulkiai kapotų mėtų ir bazilikų lapelių užpilas.
Ir pabaigai – šiek tiek informacijos apie produkto laikymo sąlygas. Į tamsaus stiklo butelį supiltas žemės riešutų aliejus statomas į vėsią, tiesioginių saulės spindulių nepasiekiamą vietą. Šaldytuve produktui „gyventi“ tikrai nepatiks – šis kaip mat susidrums, sukietės ir apkars.