Įsibėgėjus šaltukui, šildomės imbieru
Jei esate neabejingi azijiečių kulinarinėms mintims ir idėjoms, pikantiškuoju, skonio receptorius išbudinančiu imbieru skaninkite trintas moliūgų-morkų, žirnių-salierų stiebų, vištienos-apelsinų (šviežiai išspautas citrusinio vaisiaus sultis pilkite tiesiai į trintuvą, jų nevirkite), rūkytos žuvies-saldžiųjų bulvių-svogūnų, jūrų gėrybių-kokosų pieno siubas. Prie patiekalo derantys prieskoniai: lauro lapai, karis, kvapieji, juodieji, raudonieji pipirai. Prieskoninės žolelės: šviežių mėtų, melisų, kalendrų lapeliai. Papildomi priedai: skrudintos moliūgų, sezamų sėklos, šlakelis sojos, tarkuotos žaliosios citrinos žievelės. Prieš mesdami imbierą į verdančio vandens puodą, nepamirškite jo (kartu su traiškyto česnako skiltelėmis) šiek tiek apkepinti keptuvėje. Ir, žinoma, kad rytietiškąjį prieskonį ruošiant maistą reikia naudoti su saiku – pavyzdžiui, keturiems asmenims gaminamai sriubai pakaks vieno-dviejų valgomųjų šaukštų tarkuotos imbiero šaknies.
Imbieras – nepakeičiamas arbatų draugas. Jis ypač dera prie šaltalankių, aviečių, spanguolių, eškėtrožių skonių. Verdant karštuosius gėrimus, juos galima gardinti gvazdikėliais, anyžiumi, džiovintomis uogomis, apelsinų ir citrinų skiltelėmis. Ypatingo aromato suteiks šaltuoju sezonu itin skanių ir sultingų mandarinų sultys!
Skirkime bent 15 minučių sau ir pasimėgaukime turtingo skonio aromatinguoju prieskoniu paskanintomis arbatomis.