Kerintis kriaušių saldumas: receptai ir patarimai
Pradėkime nuo pabaigos – t.y., nuo deserto. Tiems, kurie neatsispiria saldumo kerams, patiks toks receptas: tvirtesnes kriaušes supjaustykite plonomis riekelėmis ir serviruokite didelėje plokščioje lėkštėje. Apšlakstykite trupučiu citrinų sulčių, kad vaisiai neparuduotų. Šalia išdėliokite dubenėlius su pašildytu medumi, bruknių uogiene, riešutų sviestu. Metas imti riekelę po riekelės ir tikrinti, kuris saldusis pagardas prie kriaušės derės labiausiai!
Kitas pasiūlymas – kriaušių laiveliai (vaisių perpjauname pusiau ir išskobiame minkštimą). Įdaras, kurį „plukdysite“ laivelyje, nulems, ar šis patiekalas taps desertu (tinka riešutai, džiovintos uogos, medus), ar šaltu užkandžiu (į išskobtą kriaušę berkite sūrio, kumpio arba lašišos gabalėlių, sumaišytų su žalumynais).
Tiems, kurie dalį derliaus nori atsidėti žiemai, kai visi vaismedžiai bus giliai užpustyti po sniegu, verta prisiminti konservavimą. Rinkdamiesi kriaušes konservavimui, atkreipkite dėmesį į tuos pačius kriterijus, kaip ir valgydami žalias: vaisius turi būti sunokęs ir nepažeistas, tik taip jis išlaikys savo geriausias savybes – aromatą, spalvą ir skonį.
Na, o jeigu kriaušių ieškosite prekybos centre, nenustebkite jas radę ne iki galo sunokusias. Kai kurios veislės nuo vaismedžių nuraškomos dar žalios, ir gali būti sėkmingai nokinamos namuose. Jeigu norite paspartinti šį procesą – tiesiog sudėkite vaisius į popierinį maišelį kartu su prinokusiu obuoliu ar bananu, ir neužilgo kriaušės bus pačios gardžiausios!