Konservuoti pomidorai svečių šalių patiekaluose
Pusryčiaujame Izraelyje?
Jei nors sykį teko viešėti kuriame nors šios valstybės mieste, greičiausiai esate ragavę tradicinės izraelietiškos kiaušinienės, vadinamos šakšuka. Esminiai šio patiekalo ingredientai – konservuoti pomidorai ir kiaušiniai. Kaip atrodo gamybos procesas? Alyvuogių aliejuje trumpai troškinasi smulkintų svogūnų ir česnakų gabalėliai, vėliau prisijungia pomidorai. Tirštą masę gardiname pipirais, malta saldžiąja ir rūkyta paprika bei kuminu. Pakepinę 5–7 minutes į ją įmušame kelis kiaušinius. Patiekalą puošiame šviežiomis petražolėmis arba kalendromis. Skanaujame su šilta pita.
Papietaukime Indijoje
Norintiems bent trumpam nusikelti į kvapų ir skonių perpildytą indų virtuvę, siūlome pietums paruošti indišką troškinį. Jo pagrindą kurkite iš ghi svieste troškintų konservuotų pomidorų, cukinijų, morkų ir šparaginių pupelių. Apkepus daržovėms, jų draugiją papildykite baltutėliu, saldžiu pieno sūriu – panyru – ir prieskoniais. Prireiks: maltos ciberžolės, kumino, aitriosios paprikos, kalendros, pankolio sėklų. Aromatingasis patiekalas valgomas su ryžiais arba indiška duona „Paratha“. Sotu, skanu ir sveika.
Vakarienė – Meksikoje
Burritos – vienas populiariausių užkandžių, su pasimėgavimu šlamščiamas daugumos meksikiečių. Į tortiliją sukama įvairiausių ingredientų, tačiau visgi sunkiai apsieinama be konservuotų kukurūzų, pupelių bei pomidorų, saldžiosios paprikos, jalapeno pipirų, tarkuoto sūrio, česnakėlio, raudonųjų svogūnų ir šviežių kalendros lapų. Mėgstantys mėsą tortilijos įdarui dažniausiai naudoja smulkintą jautieną arba paukštieną. Iki 180°C įkaitintoje orkaitėje burritos kepa apie 10–15 minučių. Jei prie jų nepatingėsite paruošti ir meksikietiškų padažų, patikiname – valgytojai pirštus apsilaižys!