Laikas, tiksintis pagal Briuselio kopūstus

„Rinkis sveikiau“ straipsniai • 2018 m. Balandis 11 d.
Atkeliavo spalis – Briuselio kopūstų metas. Jų sezonas truks iki kovo mėnesio, taigi pats metas imtis gamybos. Šie kopūstėliai primena žaislinę kopūsto versiją – kompaktiški, nedidukai ir labai mieli. Svarbiausia – nesugadinti ir nepervirti, kad daržovė išliktų tvirtos formos ir... kad netektų ilgai vėdinti namų!

Žvilgterėkite į laikrodį: kiek laiko šį vakarą galite skirti virtuvei? Pagal tai išsirinkite jums tinkamiausią Briuselio kopūstų paruošimo būdą*.

Supergreitis – virimas arba garinimas

Trukmė: 5–10 minučių.

Rekomendacijos: virti reikėtų atidengus puodą, kad kopūstai išliktų skaisčiai žalios spalvos. Taip pat nepagailėkite vandens – tai padės išsklaidyti kartumą, retsykiais būdingą šiai daržovei.

Norisi papildomo skonio? Vandenį keiskite sultiniu!

Viduriukas – kepimas keptuvėje

Trukmė: 10–15 minučių.

Rekomendacijos: kepdami įberkite rudojo cukraus – jis karamelizuosis ir padės subalansuoti skonio pusiausvyrą tarp saldumo ir kartumo.

Lėta eiga – kepimas orkaitėje

Trukmė: 35–40 minučių.

Rekomendacijos: daržoves apšlakstykite aliejumi ir vienu sluoksniu paskleiskite skardoje, kepdami porą kartų apverskite.

* Prie bet kurio pasirinkto paruošimo laiko pridėkite akimirkas, skirtas pasirengimui: Briuselio kopūstus patariama nuplauti drungno vandens srove, truputį patrumpinti kotelius, nuskabyti pavytusius lapelius ir suvienodinti dydį, kad tolygiai išvirtų ar iškeptų (didžiausius padalinti į keturias dalis, vidutinius – perpus, o mažuosius palikti visus).

Kaip patikrinti, ar JAU? Pabadykite šakute ar peilio galiuku – turėtų lengvai smigti į daržovę.


Populiarūs straipsniai