Laikas, tiksintis pagal Briuselio kopūstus
Žvilgterėkite į laikrodį: kiek laiko šį vakarą galite skirti virtuvei? Pagal tai išsirinkite jums tinkamiausią Briuselio kopūstų paruošimo būdą*.
Supergreitis – virimas arba garinimas
Trukmė: 5–10 minučių.
Rekomendacijos: virti reikėtų atidengus puodą, kad kopūstai išliktų skaisčiai žalios spalvos. Taip pat nepagailėkite vandens – tai padės išsklaidyti kartumą, retsykiais būdingą šiai daržovei.
Norisi papildomo skonio? Vandenį keiskite sultiniu!
Viduriukas – kepimas keptuvėje
Trukmė: 10–15 minučių.
Rekomendacijos: kepdami įberkite rudojo cukraus – jis karamelizuosis ir padės subalansuoti skonio pusiausvyrą tarp saldumo ir kartumo.
Lėta eiga – kepimas orkaitėje
Trukmė: 35–40 minučių.
Rekomendacijos: daržoves apšlakstykite aliejumi ir vienu sluoksniu paskleiskite skardoje, kepdami porą kartų apverskite.
* Prie bet kurio pasirinkto paruošimo laiko pridėkite akimirkas, skirtas pasirengimui: Briuselio kopūstus patariama nuplauti drungno vandens srove, truputį patrumpinti kotelius, nuskabyti pavytusius lapelius ir suvienodinti dydį, kad tolygiai išvirtų ar iškeptų (didžiausius padalinti į keturias dalis, vidutinius – perpus, o mažuosius palikti visus).
Kaip patikrinti, ar JAU? Pabadykite šakute ar peilio galiuku – turėtų lengvai smigti į daržovę.