Mangas – tropinių kraštų vaisius lietuviškoje virtuvėje
Sveikesnis desertas
Jei norite pasilepinti šiuo bei tuo saldžiu, visai nebūtina kirsti kaloringus ir riebius pyragaičius. Gardų, o ir sveiką desertą galite pagaminti iš natūralaus jogurto, stambesniais gabalėliais pjaustyto mango ir kelių kriaušių, saujelės džiovintų spanguolių ir tokio pat kiekio skrudintų žemės riešutų. Užpilui reikės: pusės citrinos sulčių, 1 arb. šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės, 1 arb. agavų sirupo ir žiupsnelio malto kardamono.
Mangas nesaldžiose salotose
Nustebinkite namiškius vakarienei paruošdami salotas su keptais pievagrybiais, virtais rudaisiais ryžiais, šviežiomis morkomis ir mangais. Patiekalą apšlakstykite alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis. Užberkite šiek tiek maltos aitriosios paprikos. Salotas papuoškite gaiviais špinatų lapeliais. Mėsos valgytojai greičiausiai jau žino, kad šis vaisius labiausiai dera prie paukštienos, ypač – antienos. Mangas taip draugauja ir su krevetėmis.
Pusryčių kokteilis. Rytmetį pradėkite maistingu, daug vertingų medžiagų turinčiu kokteiliu. Jį plakite iš šių ingredientų: 125 g migdolų pieno, vieno supjaustyto mango*, vieno banano, vieno kivio, nedidelio gabalėlio tarkuotos imbiero šaknies, šiek tiek smulkintų mėtos lapelių ir šaukštelio cinamono. Skanaus!
*Slidaus mango pjaustymas gali pasirodyti keblokas užsiėmimas, tad pora gudrybių: galite įsigyti nedidukę mango pjaustyklę, arba, jeigu papildomų virtuvės reikmenų nesinori, tuomet nenuluptą vaisių perpjaukite perpus (palei kauliuką) ir suraižykite minkštimą skersai ir išilgai, nepažeisdami odelės. Taip gausite kvadratines įpjovas – kubelius, kuriuos bus lengva atsiskirti nuo prinokusio vaisiaus odelės.