Moliūgo ir morkos duetas šildančiose rudens sriubose
Šį kartą dėmesio centre atsiduria daug vertingųjų savybių turintys moliūgai ir traškios sultingos morkos. Puikiai derančių ingredientų sąskambis leis paruošti gardžią, pripildytą ypatingo skonio ir aromato, rudenišką sriubą.
Panorus namiškius palepinti daržovių sriuba, pravartu pasikartoti paprastus, bet naudingus pirmojo patiekalo ruošimo ypatumus. Sriubos skonį lemia keli svarbūs niuansai: ši yra verdama nedideliame vandens kiekyje ir tik ant mažos ugnies, o druska bei mėgstamos prieskoninės žolelės į ją beriamos iki virimo pabaigos likus kelioms minutėms. Patiekalo ingredientus – svogūnus, česnakus ir kitas pasirinktas daržoves – galite apkepti keptuvėje arba storadugniame puode ir tik po to užpilti verdančiu vandeniu. Ant virtuvės stalo garuojanti sriuba bus daug gardesnė. Išduosime ir dar vieną kulinarinę paslaptį – daržovienės skonį puikiai subalansuoja žiupsnelis cukraus.
Apžvelgus bendrąsias sriubos virimo taisykles, smalsu sužinoti, kokie produktai labiausiai tinka prie moliūgo ir morkos derinio? Šalia pagrindinių sudedamųjų dalių į burbuliuojantį puodą drauge galite įmesti svogūnų, cukinijų, pastarnokų, porų, salierų stiebų ir šaknies. Jei į daržovienę įpilsite kokosų pieno, įbersite aitriosios paprikos, kelias skilteles trinto česnako ir tarkuoto imbiero šaknies, išvirsite aštrią ir be galo kvapnią, rytietiško skonio natų turinčią sriubą. Ją paskaninkie skrudintais kedrų riešutais, šviežiais raudonėlių ir čiobrelių lapeliais.
Į ekperimentus linkusiems, netikėtų poskonių ieškantiems maisto gurmanams į daržovių sriubos receptą siūlome įtraukti šiuos ingredientus: šviežiai spaustų apelsinų sultis, džiovintas slyvas, razinas, tarkuotus obuolius bei kriaušes, gvazdikėlius, žvaigždinius anyžius ir maltą cinamoną. Prie moliūgo ir morkų dueto ypač tiks voveraitės, rudmėsės, baravykai ir kiti rudeniniai grybai. Nepamirškite, kad sriubą galite patiekti ne tik įprastoje lėkštėje ar dubenėlyje, bet ir išskobtame moliūge!