Moliūgų sėklų pastos receptas
Gaminimas labai paprastas. Reikės tik moliūgų sėklų ir žolelių druskos. Taip pat maisto smulkintuvo ar trintuvo. Galingas trintuvas greičiau susmulkins sėklas, silpnesniu užtruks tik truputį ilgiau.
Svarbu – prieš naudojant, sėklas reikia paskrudinti, taip jos bus skanesnės!
Aš (Liisi Laanemäe) naudojau „Herbamare Original“ žolelių druską. Ši druska – tai grynos jūros druskos ir 12 šviežių ekologiškų žolelių bei daržovių mišinys, natūraliai praturtinantis maisto skonį.
Moliūgų sėklų pastą galite valgyti su duona, naudoti kaip padažą, įmaišyti į žaliąjį kokteilį kreminesnei konsistencijai gauti.
Laikyti šaldytuve uždarytame inde iki 2 savaičių.
Ingredientai:
200 g moliūgų sėklų
0.25-0.5 arbatinio šaukštelio „Herbamare“ žolelių druskos
Lašelis švelnaus aliejaus (jei reikia)
Paruošimas:
Įkaitinkite keptuvę. Suberkite moliūgų sėklas į sausą keptuvę ir maišydami kepinkite ant silpnos ugnies 10 minučių. Leiskite sėkloms šiek tiek atvėsti.
Sėklas suberkite į maisto smulkintuvą ar trintuvą.
Trinkite sėklas, kol gausite vientisą, kreminę pastą (tai trunka apie 15-20 minučių, priklausomai nuo trintuvo galingumo). Tuo tarpu mentele nugramdykite pastą nuo trintuvo dugno ir šonų į centrą. Jei reikia, įpilkite šiek tiek aliejaus.
Pagardinkite pastą žolelių druska.
Laikykite šaldytuve uždarytame stikliniame inde.