Pavasarinių patiekalų palyda – špinatai
Puikus ingredientas trintai sriubai. Alyvuogių aliejuje pakepinkite tarkuotą porą, mėlynąjį svogūną bei morkas. Į puodą supilkite vištienos sultinį, kokosų pieną, suberkite špinatų lapelius, keptas daržoves, nedideliais kubeliais pjaustytas saldžias bulves ir ant lėtos ugnies virkite apie 10–15 minučių. Išvirusią sriubą sutrinkite trintuvu, paskaninkite tarkuotu kietuoju sūriu. Patiekite su česnakine duonele.
Skanaujame užtepėlės. Pusę stiklinės graikinių riešutų, 3 traiškyto česnako skilteles, 5 valg. šaukštus alyvuogių aliejaus, dosnią saują špinatų ir šiek tiek džiovintų pomidorų sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Į ją įberkite kepintų saulėgrąžų sėklų, išmaišykite ir tepkite ant prancūziško batono riekių.
Salotų variacijos. Kurdami salotas su špinatais, naudokite šiuos ingredientus: avokadą, vyšninius pomidorus, braškes ir gervuoges, mocarelos, pelėsinius sūrius, kuskuso, bolivinių balandų kruopas, traškias granatų sėklytes, kepintus migdolų riešutus.
Energijos suteikiantis kokteilis. Jo ruošimui prireiks: kelių sunokusių bananų, kelių kivių, datulių, saujos špinatų lapelių, 1 valg. šaukšto kokosų pieno ir 1 arbat. šaukštelio čija sėklų. Viską sudėkite į trintuvą ir gerai išplakite. Užberkite malonaus skonio priteiksiančio kardamono ir mėgaukitės pavasarine gaiva stiklinėje!