Pažink pomidorus iš arčiau
Pomidorai gali puikiai pasitarnauti kaip prieskonis ar maisto pagardas. Pomidorų odeles lengva panaudoti prieskonių gamybai – išdžiovinkite jas ir sumalkite. Pomidorais kvepiančia druska galite gardinti įvairius patiekalus. Jei turite daug pomidorų – džiovinkite juos. Jais galėsite pakeisti saulėje džiovintus pomidorus, kurie tinka daugybei patiekalų.
✓ Šalia kitų produktų laikomi pomidorai genda kur kas greičiau nei laikomi atskirai. Pomidorus patariama laikyti vaiskočiais į viršų. Svarbu juos perskirti, kad tarpusavyje nesiliestų – taip pomidorus išlaikysite ilgiau.
✓ Pomidorus galite nokinti ir namuose. Tereikia vasarą nuskintus žalius pomidorus sudėti į kartotinę dėžę ir sluoksniais sudėti, juos perdengiant popieriumi.
✓ Pomidorai ramina sužeistas vietas, todėl dėkite griežinėlį pomidoro ant žaizdos ir procedūrą kartokite 2-3 dienas.
✓ Pomidorų odelę lengvai pašalinsite ties pagrindu įpjovę juos kryžmai ir patalpinę į verdantį vandenį. Įkaitus, ji lengvai atšoka.