Riešutai: žemės, migdolų, lazdynų
Dubenėlis saldžiai pikantiškos sriubos
Kelis gabalėlius sviesto ištirpinkite puode, įberkite žiupsnelį baltųjų pipirų, kelis kvapiuosius, pusę arbatinio šaukštelio malto šafrano. Įtarkuokite šiek tiek imbiero, sumeskite 3 – 5 kapotas česnako skilteles ir pakepinkite ant lėtos ugnies kelias minutes. Palengva supilkite kokosų pieną (prireiks dviejų stiklinių). Virkite apie dešimt minučių. Saują migdolų sutrinkite trintuvu, o gautą trupininę masę paskrudinkite keptuvėje ir berkite ant karštos sriubos. Ją taip pat galite papuošti ir šviežiais žalumynais: kalendrų arba špinatų lapeliais.
Rytietišku ritmu: gaminame aromatingą troškinį
Išvirkite ilgagrūdžius ryžius. Paukštienos krūtinėlę apkepkite iš abiejų pusių. Keptuvėje pakepinkite žiedais pjaustytus raudonuosius svogūnus ir šiek tiek aitriosios paprikos. Žemės riešutus (be odelių) trumpai apskrudinkite sausoje keptuvėje. Ryžius, paukštienos gabalėlius, svogūnų-aitriųjų paprikų mišinį ir riešutus suverskite į keptuvę ir pašildykite. Dėkite į lėkštę, pilkite sojų-medaus padažo, paskaninkite razinomis, džiovintomis slyvomis, kapotais laiškiniais česnakais ir tiekite valgyti.
Žiedinių kopūstų ir lazdyno riešutų draugystė
Į žiedus padalintas kalafioro galvutes galite kepti orkaitėje (prieš dedami į kepimo skardą, juos apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite pipiriukais. Kepkite apie pusvalandį, kol daržovės švelniai paruduos) arba valgyti žalias. Pasirinktu būdu paruoštus kalafiorus apliekite šviežiai spaustomis citrinų sutimis, užberkite saują lazdyno riešutų ir kapotų petražolių lapelių.
Gero apetito!