Saliero stiebai ir šakniavaisiai patiekaluose
Saliero šakniavaisis sriuboje dera su maistingomis kruopomis: avinžirniais, raudonaisiais lęšiais, bolivine balanda. Valgiui įsimintino atspalvio priteiks šiek tiek tarkuoto obuolio ir malto imbiero.
Saliero šaknis, lygiai taip pat kaip ir stiebai, turi ryškiai išreikšto pikantiškumo, tad gamindami patiekalą jos taip pat nepadauginkite. Išvirusią sriubą skaninkite šviežiomis petražolėmis ir laiškiniais česnakais.
Beje, saliero šakniagumbį galite naudoti ne tik sriubos, bet ir košės gamybai. Išvirkite jį drauge su paprastomis arba saldžiosiomis bulvėmis. Į virimo pabaigą vandenį pagardinkite maltais čiobreliais, rozmarinais ir kvapiaisiais pipirais. Daržoves trinkite naudodami ne pieną, o prieskoningąjį vandenį. Košei svaraus akcento suteiks žiupnelis tarkuoto kietojo sūrio bei alyvuogių aliejaus, medaus ir sojos mišinyje trumpai pakepinti česnakai.