Traškios ir saldžios kukurūzų burbuolės
Kukurūzų burbuolių paruošimo sėkmę lemia du esminiai niuansai – vandens kiekis ir virimo laikas. Ir dar viena svarbi taisyklė – nusipirkę ryškiaspalvių daržovių, jų šaldytuve ilgai nelaikykite, o gaminkite iš karto, kad šios netaptų kietos ir nesultingos.
Į didelį puodą pripilkite tiek skysčio, kad šis visiškai apsemtų kukurūzus. Vandens nesūdykite – druska ištraukia iš daržovių sultis. Pasirodžius pirmiesiems burbuliukams, sudėkite iš lapų „išrengtas“ bei nuplautas daržoves ir virkite ne ilgiau nei 5 minutes. Popieriniu rankšluosčiu nusausintus kukurūzus ištepkite sviestu ir apvoliokite druskoje. Ieškant daugiau pikantiškumo, galima pasiruošti užpilą iš žaliosios citrinos sulčių, traiškyto česnako, aitriosios paprikos miltelių ir šviežių kapotų petražolių.