Valgiaraštyje – traškūs ir sultingi ridikėliai
Jei mėgstate raudonuosius ridikėlius derinti su rauginto pieno produktais – pavyzdžiui, kefyru – palepinkite namiškius šalta pikantiška sriuba. Jos ruošimui reikės: 3 stiklinių kefyro, 3 nedidelių agurkų, 6–8 ridikėlių, 6 virtų putpelių kiaušinių, 3 skiltelių česnako, šviežių mėtų, petražolių lapelių, žiupsnelio druskos ir šiek tiek kvapiųjų pipirų. Visus ingredientus, išskyrus kiaušinius, suplakite trintuvu. Sriubą patiekite su virtomis ir apkeptomis bulvėmis. Papuoškite smulkintais burokėlių lapais bei sultenėmis.
Baltieji ridikai pasižymi kur kas švelnesniu, ne tokiu aitriu skoniu. Jie itin dera prie pievagrybių, tad siūlome išbandyti gurmanišką užtepėlę su šiais grybais (pakepinkite juos su svogūnėliu), šviežių agurkų ir avokado kubeliais, konservuotais kukurūzais ir tarkuotu kietuoju sūriu. Ingredientus apšlakstykite alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, išmaišykite ir apibarstykite pipirnių daigais. Užtepėlę skanaukite su duonos trapučiais, lazdelėmis bei traškiais krekeriais.