Ir kasdienai, ir šventėms!
Būdingas švelnus ir lengvas skonis, be stipraus poskonio, todėl balta žuvis yra daugelio mėgiama.
PALTUSAS
Liesa, švelnaus skonio ir tvirtos mėsos konsistencijos žuvis, leidžianti gaminti įvairius patiekalus Tai viena mėgstamiausių sūrių vandenų žuvis.
Geriausia ruošti:
- Keptuvėje
- Orkaitėje
- Ant iešmų
Dera kartu su: sviestu, muskato riešutais, kaparėliais, citrina, šonine.
DORADA
Viduržemio jūros dorada yra švelni ir sultinga. Ji turi mažai riebalų ir daug baltymų.
Geriausia ruošti:
- Keptuvėje
- Ant grotelių
- Orkaitėje
Dera kartu su: pankoliu, kalendra, citrina, šafranu, petražolėmis, česnaku.
SKUMBRĖ
Palyginti su kitomis žuvimis, skumbrė yra daug kaulų turinti žuvis, turinti vandenyno poskonį – sūrų ir ryškų.
Geriausia ruošti:
- Ant grotelių
- Orkaitėje
- Keptuvėje
Dera kartu su: bazilikais, alyvuogių aliejumi, česnaku, svogūnais, krienais, garstyčiomis, krapais.
MENKĖ
Menkė yra viena žinomiausių baltos mėsos žuvų. Ji yra liesa ir turinti daug baltymų. Labai svarbu gaminimo procese - neperkepti!
Geriausia ruošti:
- Keptuvėje
- Ant grotelių
- Virti
EŠERYS
Jūrų ešerys yra švelnaus skonio ir išskirtinio saldumo. Savo skoniu gali priminti menkę.
Geriausia ruošti:
- Orkaitėje
- Ant grotelių
Dera kartu su: sojų padažu, imbieru, pomidorais, česnaku, alyvuogių aliejumi, raudonaisiais pipirais, alyvuogėmis, kmynais.